כאבים בכתף

ממה נגרמים כאבים בכתף?
הכתף היא המפרק בעל היכולת התנועתית וטווח התנועה הגדול ביותר מבין מפרקי הגוף.
עקב מורכבותה של חגורת הכתפיים הכוללת מספר רב של איברים וטווחי תנועה גדולים, עלולות הכתפיים להיות חשופות לפגיעות רבות ופציעות חריפות או כרוניות.
פגיעות חריפות עלולות להיגרם מחבלות
ישירות, או מחבלות במנגנונים בלתי ישירים כגון, הרמה או משיכה מאומצת כנגד משקל.
תופעות של עומס יתר עלולות להתפתח אצל ספורטאים לאורך זמן ובד”כ קשורות לתכניות אימונים לא נכונות.
מכלול חגורת הכתף ושלושת המפרקים המרכיבים אותו:
- מפרק הזרוע – שכמה Gleno
- מפרק הירמל
- מפרק השכמה – בריח – מפרק אקרומיוקלביולר – מפרק החזה – בריח מפרק סטרנוקלאיקולרי
כ- 10% מהאוכלוסייה מתלוננים על כאבים בכתף לפחות פעם אחת במהלך חייהם. השכיחות בפועל של כאב בכתף מוערכת כפוגעת ב- 20% –4% מהאוכלוסייה, כאשר נשים נוטות לסבול מכאב זה יותר מגברים.הסימפטומים המשותפים לאבחנות השונות כוללים הגבלת תנועה באזור החיבור של הזרוע לכתף וכאב שמתגבר תוך תנועה ומגביל פעילות יומיומית.
מאיזו דלקת בכתף אתם סובלים?
1. דלקת בגידי השרוול המסובב – דלקת השרוול
דלקת המתפתחת בגידים של השרירים המייצבים את הכתף – הרוטייטורים של הכתף – טרס מינור, אינפרספינטוס סוברספינטוס, סובסקולאריס .
שרירים אלו משמשים כרצועות אקטיביות של מפרק הכתף. דלקת זו נקראת גם “כתף שחיינים” מאחר והיא שכיחה בקרב אלו העוסקים בספורט הדורש הרמות חוזרות של הזרוע כגון: שחייה, כדור- יד או כדורעף והרמת משקולות. הדלקת מלווה בכאב שמקרין גם לזרוע ומופיע במקרים רבים בזמן מנוחה.
סימפטומים נוספים:
- חולשה של הזרוע
- נוקשות
- אובדן יכולת הנעת הזרוע מעל הראש
2. תסמונת התפס של הכתף – תסמונת הפגיעה
היצרות של מרווח סאב-אקרומיאלי אשר עלול לגרום לשרירי הכתף ללחוץ על רקמות רכות שעוברות מתחתיהם. אותו לחץ גורם כאב בכתף אשר מחמיר בהרמה קדמית שלה וברוטציה (סיבוב החוצה).
במצב זה, הגיד נקלע מתחת ל”אקרומיון” (שיא הכתף) ונעשה דחוס, פגוע ודלקתי.
3. הסתיידות בכתף
- יצירת משקעי סידן בגידי הכתף
- הרקמה מסביב לאזור ההסתיידות יכולה לפתח דלקת, אשר גורמת לכאב.
הסתיידות בכתף מתרחשת בגידים אשר מחברים את שרירי השרוול המסובב, המניעים ומייצבים את הכתף בפעילות. הכאב מלווה בהגבלת תנועה ובעיקר מורגש עם הרמת היד מעל גובה הכתף או בזמן שכיבה על הכתף.
4. ארטריטיס – דלקת מפרקים אוטו-אימונית – דלקת פרקים דלקתית
- קראו אודות טיפול בארטריטיס.
5. אוסטיאוארטריטיס – אוסטאוארתריטיס
דלקת מפרקים ניוונית היא הפגיעה המפרקית הנפוצה ביותר, מוכרת גם כ”שחיקת סחוס” או “שחיקת מפרקים”. הפרעה זו במפרקי הגוף כוללת אובדן סחוס מפרקי, צמיחת בליטות עצם במפרקים ותופעת לוואי דלקתית.
התסמין העיקרי של דלקת מפרקים ניוונית הוא כאב בכתף שמופיע בהדרגה, מחמיר במאמץ ומוקל במנוחה.
הכאב מתואר ככאב עמוק או כתחושת שריפה הקשורה לשרירים ולגידים של האזור.
6. כתף קפואה – כתף קפואה
מצב בו רקמת החיבור המקיפה את המפרק הגלנוהומרלי של הכתף נעשית קשיחה ומודלקת.
נוצרת רקמה אב-נורמלית הממלאת את החלל בין משטחי המפרק ומגבילה את התנועה תוך מחסור בנוזל הסינוביאלי (המשמש כמעין נוזל סיכה ומקל על תנועת המפרק). הסובלים מכאבים בכתף הקפואה, חווים למעשה נוקשות בכתף, כאב גדול וחוסר יכולת להניע את מפרק הכתף.
אילו טיפולים לכאב בכתפיים ולדלקות עומדים לרשותכם?
מרבית הטיפולים הקיימים לכאבים בכתף או לדלקת בכתף מטרתם להשיג הקלה הכרחית בכאב ובנוקשות המפרק ולשאוף לשיפור בטווח התנועה של המפרקים.
הטיפול בכתף כולל שימוש במשככי כאבים, נוגדי-דלקת, זריקות סטרואידים מקומיות ואמצעים פיזיותראפויטים (כגון פעילות גופנית, תכשירי קירור, אולטרסאונד ולייזר), לעיתים בנפרד ולעיתים שילובים שונים של כמה מהם.
דרכי הטיפול בפציעות וכאבים בכתף הן רבות ומגוונות, החל ממנוחה והימנעות מתנועה, תרגילי מתיחה, חימום וקירור, טיפולי פיזיותרפיה, תרופות אנטי דלקתיות וזריקות עפ”י המלצת הרופא המטפל ואף ניתוח.
היות ופגיעות שונות בכתף הן במקרים רבים כרוניות וכוללות כאב ומוגבלות הנמשכים לאורך חודשים ושנים, ישנה עדיפות לאופציה טיפולית שהיא טבעית, בריאה ואינה כרוכה בתופעות לוואי.
טכנולוגיית הלייזר הרך הוכחה מחקרית כיעילה לטיפול בפציעות בכתף ומכשיר בי-קיור לייזר מציע טיפול בריא וטבעי ללא כל תופעות לוואי, המטפל גם בכאב, וגם במקור הבעיה.
מחקר שנעשה ע”י מכון גיאוקרטוגרפיה העלה כי: 60% מהמטופלים חוו כאב בלתי נסבל ובעזרת מכשיר בי-קיור לייזר דרגת הכאב ירדה משמעותית!
אילו טיפולים המקלים על כאבים בכתף עומדים לרשותכם?
הנחיות לטיפול בכאבים, דלקות ופציעות בכתף:
- יש לטפל מסביב לכתף ובקדמת הזרוע. ניתן גם לטפל בנקודת ההדק מעל לשכמה. במקרים של פציעה או חבלה יש להתחיל בטיפול סמוך ככל שניתן לאירוע הפגיעה, למשך 6-8 דקות בכל נקודת טיפול, פעמיים ביום.
- במקרים של כאב כרוני יש להתחיל במינון של דקה וחצי לכל נקודת טיפול, ולהגביר את המינון בהדרגה ב – 30 שניות בכל יום, עד להגעה לטיפול באורך 6-8 דקות בכל נקודת טיפול, פעמיים ביום.
כיצד לטפל בכאבי כתפיים באמצעות ביקיור לייזר?